Мирова угода з Vanco стане трагедією для України, вважає Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мирова угода з Vanco стане трагедією для України, вважає Тимошенко

Енергетика
735
Заява про намір підписання мирової угоди України з компанією Vanco Prykerchenska свідчить про намір влади віддати олігархам стратегічне родовище нафти і газу, переконана екс-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.
"Я прочитала, що Україна ухвалила рішення підписати мирову угоду Vanco вже в лютому... Насправді, це і є та трагедія, яка розгортається сьогодні в Україні. Це повідомлення говорить про те, що остаточно вирішила олігархія України забрати головне родовище нафти і газу - шельф Чорного моря - собі, забрати в народу України, забрати без будь-якої плати, забрати без будь-яких умов", - сказала Тимошенко в середу журналістам у Києві після допиту в Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури України.
За її словами, це відбувається тоді, коли ціни на бензин підвищуються "спонтанно".
Тимошенко висловила обурення, що саме зараз стратегічне родовище нафти і газу України "тихенько за спиною у суспільства віддають у власність черговим олігархічним групам, які оточують Януковича (президента України Віктора Януковича )".
"Країну позбавляють шельфу Чорного моря, а отже, позбавляють енергетичної незалежності і, як наслідок, послаблюють наш політичний суверенітет", - резюмувала Тимошенко.
Тимошенко також пообіцяла, що найближчим часом опозиція надасть всі необхідні заяви, які стосуються того, що "в тіньовій сфері протизаконно корупційно забирається головне стратегічне родовище нашої держави".
Раніше перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв заявив, що уряд України підпише мирову угоду з компанією Vanco Prykerchenska у лютому. "Ми закінчили процедуру підготовки і підписання мирової угоди з Vanco. Вона буде підписана в лютому", - сказав він на прес-конференції в середу.
За словами Клюєва, мирова угода не передбачає застосування штрафних санкцій до держави за її розірвання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас