Введення 1000-гривневої купюри: необхідність чи сигнал про глобальну інфляцію? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Введення 1000-гривневої купюри: необхідність чи сигнал про глобальну інфляцію?

Казна та Політика
1856
Наслідки введення в обіг купюри номіналом 1000 гривень можна розглядати як мінімум у двох контекстах, вважає доктор економічних наук, академік і директор Інституту економіки та прогнозування Національної академії наук України Валерій Геєць. Про це він розповів телеканалу UBC.
З одного боку її поява зумовлена інфляційними процесами в Україні і вона необхідна для нормального і зручного обігу готівки.
"Всі ці роки в нас була інфляція і купюра більшого масштабу дозволить забезпечувати обіг грошей відповідно до зростання цін", - говорить Геєць.
Чи є це загрозою? На думку глави НАН, - залежить від того, як буде здійснюватися економічна, грошова, кредитна і валютна політика країни. А для зміцнення національної валюти, на його думку, також має значення інвестиційне кредитування.
"Візьмемо банківську систему. Сьогодні вона хоч і слабка, але вже починає кредитувати суб'єктів господарювання і населення. Якщо в ній не будуть домінувати споживчі кредити, то є всі передумови, що інвестиційне кредитування призведе і до економічного зростання", - підкреслив експерт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас