США відновлять санкції до підприємств білоруської нафтохімії з 11 лютого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США відновлять санкції до підприємств білоруської нафтохімії з 11 лютого

Енергетика
256
Мінфін США з 11 лютого відновить економічні санкції до двох білоруських нафтохімічних підприємств - ВАТ "Полоцьк-Скловолокно" і "Лакокраска", повідомляє американське відомство.
У вересні 2008 року США ввели мораторій на санкції щодо цих двох компаній концерну "Белнефтехим" і неодноразово продовжували його раз на півріччя. Востаннє рішення про продовження мораторію було ухвалено 1 грудня 2010 року на термін до 31 травня 2011 року.
У відповідності з тимчасовим мораторієм, громадянам США дозволялося співпрацювати з підприємствами "Полоцьк-Скловолокно" і "Лакокраска". Водночас власність цих компаній залишалася заблокованою. Громадянам США заборонено через або за посередництвом цих двох підприємств купувати продукцію, послуги та технології в інших суб'єктів господарювання, внесених до списку (підприємства "Белнефтехиму", стосовно яких санкції продовжували діяти).
США в кінці 2007 року ввели санкції до підприємств білоруського концерну "Белнефтехим" і його дочірніх структур, в яких частка концерну складає 50% і більше.
Санкції, зокрема, передбачають заморожування всіх, хто знаходиться під юрисдикцією США банківських рахунків концерну і його представництв в Німеччині, Латвії, Україні, Росії та Китаї, а також рахунків представництва "Белнефтехиму" у США. Санкції передбачали фактичне заморожування активів компаній і заборону на торговельно-економічну діяльність на території США.
У серпні 2010 року США ввели санкції до двох білоруських банків іранського походження - "Онербанк" і "Банк Торговий Капітал".
Білоруська влада неодноразово заявляла про необхідність скасування санкцій з боку США в повному обсязі, як неодмінної умови розширення двостороннього діалогу та відновлення чисельності американського посольства, яка була зменшена до 5 чоловік на вимогу офіційного Мінська.
Як повідомлялося, США оголосили про підтримку візових санкцій щодо Білорусі з боку Євросоюзу, які були ухвалені 31 січня, і відновлення санкцій до "Полоцьк-Скловолокно" і "Лакокраска" у зв'язку з реакцією на поствиборну ситуацію в Білорусі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас