Російські акціонери загальмували угоду між BP і "Роснафтою" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські акціонери загальмували угоду між BP і "Роснафтою"

Енергетика
232
Російським акціонерам ТНК-ВР удалося через лондонський суд призупинити операцію між ВР і "Роснафтою" про освоєння нафтових родовищ в Арктиці.
Справу направлено до стокгольмського арбітражу. Російським олігархам, які володіють акціями в ТНК-ВР, вдалося через лондонський суд призупинити укладення угоди між British Petroleum (BP) і ВАТ "Роснафта" про освоєння нафтових родовищ в Арктиці. Суд у британській столиці у вівторок, 1 лютого, виніс окрему ухвалу, згідно з якою учасники угоди мають за допомогою стокгольмського арбітражу врегулювати спірні питання до 25 лютого, повідомляє агентство Reuters.
Позов до лондонського суду подали акціонери ТНК-ВР з консорціуму AAR, до якого входять "Альфа-груп" Михайла Фрідмана, Access Леонарда Блаватника і Renova Віктора Вексельберга. Вони поскаржилися на те, що BP, акціонерами якого вони є, намагається в порушення чинної угоди укласти з "Роснафтою" багатомільярдну угоду про розробку нафтових родовищ в Арктиці без їх участі.
Одночасно AAR пригрозив позбавити ТНК-BP дивідендів за четвертий квартал 2010 року. Акціонери компанії мали отримати один мільярд доларів на наступному тижні і ще 700 млн - у березні. З цієї суми половина належить ВР, пояснює газета "Комерсант". Глава російського підрозділу ВР Девід Пітті висловив задоволення рішенням суду в Лондоні, відзначивши, що його компанія завжди виступала за врегулювання спірних питань у стокгольмському арбітражі.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас