Кудрін: Конкуренція і приватизація мають стати головними стимулами для модернізації Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін: Конкуренція і приватизація мають стати головними стимулами для модернізації Росії

Казна та Політика
136
Конкуренція і приватизація мають стати головними стимулами для модернізації Росії. Таку думку висловив віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін, виступаючи на "Форумі Росія 2011", організованому "Трійкою Діалог".
"У нас є можливості модернізації", - упевнений Кудрін. "Ми збираємося посилювати роль конкуренції та приватизації в інноваціях. Не тільки примусові інновації, як тут говорилося, але й конкуренції повинні стати стимулами", - додав він, зазначивши, що до посилення конкуренції на російському ринку економіку РФ повинні підштовхнути міжнародні організації.
При цьому він визнав, що серйозний акцент з боку уряду повинен бути зроблений на розвиток інфраструктури, "щоб і дороги, і порти, і логістика, і зв'язок були на високому рівні". При цьому глава Мінфіну висловив впевненість у тому, що в найближче десятиліття уряду вдасться домогтися результату.
Говорячи про переваги російської економіки перед іншими, Кудрін висловив думку, що роль китайської економіки в найближчі роки знизиться, і її вплив на світове економічне зростання буде сповільнюватися. "У Китаї будуть знижуватися темпи росту, можливе здуття бульбашки на ринку нерухомості", - сказав він. Також, за його словами, розвинені країни стоять перед необхідністю обмежувати свої витрати, тому що політика грошових вливань і підтримки попиту не вирішує проблем дисбалансів у світовій економіці. "Я дивився бюджети Штатів, вони повинні бути скорочені на 15%. Дороги в провідних містах США можуть стати як у нас в Росії", - вважає Кудрін.
На його думку, уряди різних країн повинні дивитися на проблему глобальної економічної кризи, виходячи за національні рамки. За словами Кудріна, головні дисбаланси у світовій економіці зберігаються. "Головний дисбаланс був пов'язаний з тим, що США, Великобританія, розвинені країни мали високе споживання і низькі заощадження, а ринки - високі заощадження", - нагадав Кудрін. "Зараз цей дисбаланс не вирішено", - вважає він.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас