Медвєдєв доручив провести експертизу процесу у справі ЮКОСу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медвєдєв доручив провести експертизу процесу у справі ЮКОСу

Казна та Політика
679
На засіданні Ради при президенті РФ зі сприяння розвитку громадянського суспільства і прав людини, яке відбулося 1 лютого в Єкатеринбургу, Дмитро Медвєдєв доручив правозахисникам проаналізувати судовий процес над екс-головою ЮКОСу Михайлом Ходорковським. "Сталося диво: він попросив провести експертизу цього процесу", - заявила після зустрічі голова Клубу регіональної журналістики Ірина Ясіна.
Російський президент відмовився коментувати вирок екс-главі ЮКОСу Михайлу Ходорковському та його діловому партнеру Платону Лєбєдєву, пославшись на те, що він не знайомий з усіма деталями цієї справи, а також на те, що вердикт ще не набрав чинності. У відповідь на це Ірина Ясіна попросила президента звернути увагу на те, як саме було сформульовано обвинувачення і які при цьому наводилися аргументи, повідомляє "Інтерфакс".
Тим часом Медвєдєв розпорядився розширити склад Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини. Крім правозахисників у майбутньому в ньому будуть представлені і представники ЗМІ, відзначає агентство dpa. Глава російської держави відзначив важливість побудови громадянського суспільства і дотримання прав людини, назвавши цю проблему "дуже тяжким і стратегічно важливим питанням".
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас