Глава МЗС Німеччини запропонував обмежити борги країн єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава МЗС Німеччини запропонував обмежити борги країн єврозони

Казна та Політика
192
Міністр закордонних справ, віце-канцлер ФРН Гвідо Вестервелле закликав ввести законодавчі обмеження максимального рівня суверенного боргу держав-членів єврозони, передає агентство Market News International.
"Неможливо перемогти боргову кризу, створюючи нові борги, - заявив політик на прес-конференції в Берліні. - Необхідно провести структурні реформи. Ми можемо стабілізувати ситуацію в Європі, дозволивши першопричини кризи".
Вестервелле підкреслив, що сьогоднішні явища - не криза євро як валюти, а боргова криза країн єврозони. "Дуже багато доведеться обговорити найближчими тижнями", - зізнався міністр. Він закликав підвищити конкурентоспроможність економік країн-членів зони обігу європейської валюти. "Євро буде настільки сильним, наскільки міцна економіка єврозони, - міркує голова МЗС Німеччини. - Нам потрібно поліпшити координацію економічної політики в інтересах підвищення конкурентоспроможності".
Серед важливих реформ для боротьби з кризою Вестервелле запропонував запровадити суворі санкції проти членів єврозони, що порушують нормативи цієї структури (серед основних - норми рівня держборгу, дефіциту бюджету та інфляції), передає агентство Dow Jones. Іншою важливою мірою міністр вважає універсалізацію пенсійного законодавства: "Ми не вважаємо чесним, що в одній країні люди виходять на пенсію в 67 років, а в іншій - в 59-60".
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас