Мери українських міст не хочуть ділитися землею з держадміністраціями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мери українських міст не хочуть ділитися землею з держадміністраціями

Казна та Політика
344
Учасники засідання Асоціації міст України мають намір звернутися до віце-прем'єр-міністра України - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віктору Тихонову з проханням посприяти тому, щоб в управлінні місцевих органів влади залишалося питання управління землею. Про це в інтерв'ю журналістам повідомив мер Миколаєва Володимир Чайка, пише "РБК-Україна".
"Відповідно до законів, які були раніше, не може бути так, щоб органи місцевого самоврядування залишилися без впливу на всі питання, пов'язані із землею. Основні напрямки (джерела) надходжень до бюджету - це земля і комунальна власність. Це основа органів місцевого самоврядування. Так записано в Європейській хартії. І сьогодні ми не можемо ніяк знайти ініціатора пропозиції про те, щоб органи місцевого самоврядування залишилися повністю безправними у себе на території. Тому ми вносимо пропозиції, щоб в розпорядженнях Президента, які стосуються розмежування міст і надання права керувати органам місцевого самоврядування (радам), залишилося як закон, який був раніше", - відзначив Чайка.
За його словами, ця пропозиція була розглянута на засіданні Асоціації міст України, а раніше була розглянута низкою парламентських комітетів, серед яких і Комітет з питань аграрної політики та земельних реформ.
Нагадаємо, раніше заступник глави Адміністрації Президента Геннадій Васильєв, заявив, що в АП пропонують передати повноваження за рішенням земельних питань на місцевому рівні від рад до державних адміністрацій.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас