У Раді провалили "законопроект Табачника" про вищу освіту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді провалили "законопроект Табачника" про вищу освіту

Казна та Політика
637
Погоджувальна рада Ради констатувала, що законопроект 7486-1 (який в ЗМІ називають "законопроект Табачника") "Про вищу освіту" не отримав підтримки в комітеті парламенту з питань науки і освіти. Про це повідомила журналістам народний депутат, голова підкомітету з питань базової освіти Леся Оробець. Таким чином, законопроект не може бути винесений на голосування до сесійної зали Верховної ради.
За її словами, під тиском студентів Погоджувальна рада не тільки визнала обґрунтованість заперечень громадськості проти законопроекту команди Табачника, а й "констатувала відсутність легітимного рішення щодо його підтримки з боку профільного комітету". Як наголосила Оробець, студенти змусили політиків поважати закон, поклавши край спробі проштовхування до парламенту шкідливого для галузі закону на підставі фальсифікованого рішення комітету.
"Рішення про необхідність публічного розгляду законопроекту 7486-1 про вищу освіту на засіданні профільного комітету Погоджувальної ради означає відмову від легалізації рейдерських механізмів його проштовхування в сесійний зал", - переконана народний депутат.
За оцінкою народного депутата, значно більше професійні педагоги і студенти зараз підтримують проект закону про вищу освіту, зареєстрований представником президента в парламенті Юрієм Мірошниченком. "Він на порядок адекватніше відповідає не тільки потребам галузі, а й програмі її реформування, задекларованій свого часу главою держави", - підсумувала Оробець.
Нагадаємо, 13 січня стало відомо, що законопроект 7486-1, автором котрого є "регіонал" Максим Луцький, отримав схвалення профільного комітету. Водночас, Леся Оробець, що була присутня на засіданні комітету, заявила про відсутність кворуму для ухвали комітетом рішення - в засіданні брали участь 4 з 10 членів. Передбачалося, що законопроект буде внесений на розгляд у ВР на поточній сесії.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас