Експерт: Банки роблять акцент на "довгі" вклади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Банки роблять акцент на "довгі" вклади

Кредит&Депозит
570
Протягом 2010 року простежувалася тенденція зменшення попиту на вклади строком до 30 днів, і фінансові установи направили зусилля на залучення ресурсів вкладників строком на 12 і більше місяців. Про це розповів Сергій Мішта, голова правління АТ "Брокбізнесбанк".
За його словами, ця тенденція обумовлена стабілізацією ситуації в банківському секторі та поверненням довіри вкладників у їх переваги більше "довгих" термінів розміщення вкладів. При цьому банки продовжать стимулювати вкладників.
У пріоритетах - депозити з великими термінами розміщення, з підвищеною прибутковістю за ними, оскільки кредитним установам потрібні, в першу чергу, довгі ресурси.
Кредитний ринок буде рости за рахунок збільшення обсягів кредитування юридичних осіб. Серед головних суб'єктів кредитування буде, в першу чергу, великий корпоративний бізнес, що зберіг свою кредитоспроможність у кризовий період, і середній бізнес, який буде прагнути вийти на докризові обсяги продажів, розповідає банкір.
"Вимоги до позичальників при цьому будуть посилюватися, - зазначив Мішта. - Одним з головних критеріїв, крім застави, буде розглядатися фінансове становище позичальника та перспективи його розвитку".
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас