У Росії встановлять автомати для продажу дорогоцінних монет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії встановлять автомати для продажу дорогоцінних монет

Валюта
252
Сбербанк оголосив про плани продавати свої дорогоцінні монети населенню через спеціальні автомати. Про це повідомляє "Маркер". Однією з причин реалізації спрощеної схеми продажу дорогоцінних грошових знаків є необхідність реалізувати за три роки кілька мільйонів олімпійських монет.
Обладнання Сбербанку буде поставляти німецька компанія TG-Gold-Super-Markt. Вона, як правило, не продає свої автомати, а здає їх в оренду за ціною 45 тисяч євро за п'ять років.
Раніше президент Сбербанку Герман Греф заявив, що кредитна установа має намір отримати мільярд рублів чистого прибутку від програми реалізації монет, присвячених Олімпіаді в Сочі. Найбільший російський банк є власником ексклюзивного права на реалізацію дорогоцінних монет з олімпійською символікою.
Всього Сбербанк реалізує в рік близько мільйона дорогоцінних і пам'ятних монет. Останнім часом Сбербанк представив на російський ринок грошові знаки, при виготовленні яких використовувалася техніка нанесення кольорового малюнка і золочення окремих фрагментів, 3D-монети з можливістю об'ємної демонстрації основного зображення, а також монети, в дизайні яких використана інкрустація кристалами Swarovski.
У 2009 році фірма Gold-Super-Markt встановила на залізничному вокзалі у Франкфурті автомат, що торгує золотими злитками, який став першим у світі. У 2010 році аналогічний автомат був поставлений в готелі Emirates Palace в Абу-Дабі (ОАЕ).
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас