Перехід на євро змусив естонців частіше розплачуватися картою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перехід на євро змусив естонців частіше розплачуватися картою

Валюта
199
За даними двох найбільших банків Естонії (Swedbank і SEB), в перші тижні нового року, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, люди частіше розплачувалися за покупки банківськими картками. Суми покупок водночас не збільшилися.
З банкоматів знімалися суми більше за середні, тоді коли кількість угод щодо зняття готівки або залишилася колишньою (SEB), або зменшилась (Swedbank), передає Eesti Päevaleht.
Прес-секретар банку SEB Сільвер Воху каже, що перший тиждень 2011 була, у порівнянні з першим тижнем 2010, істотно більш спокійний як щодо переведення в готівку грошей, так і щодо карткових платежів. "Ймовірно, логіка тут така, що люди були готові до переходу на євро і вже до цього обзавелися євро або ж використовували готівку, що була вдома", - говорить він.
За словами Воху, вже на другому і третьому тижнях збільшилась кількість угод з картками, як в банкоматах, так і при оплаті покупок. Так, у третій тиждень січня, тобто після закінчення періоду дії двох валют, кількість карткових платежів зросла на 20% в порівнянні з аналогічним періодом 2010 року.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас