iTrader: Українські фондові індекси продовжують коректуватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

iTrader: Українські фондові індекси продовжують коректуватися

Фондовий ринок
259
У понеділок на українському фондовому ринку продовжилося зниження біржових індексів.
За підсумками торгової сесії на Українській біржі індекс UX просів на 0,34% до рівня 2632,73 пункту, індекс ПФТС знизився на 0,59%, закрившись на позначці 1051,37 пункту. Сьогодні тиск на фондові ринки продовжувала надавати напружена ситуація в Єгипті. Інвестори відмовлялися від покупок ризикових активів, та обирали такі активи-притулки, як японська ієна і швейцарський франк, що посилювало знижувальний тиск на світових фондових майданчиках.
"Очікуючи на продовження корекції на ринку після значного п'ятничного зниження американських індексів, український ринок відкрився гепом вниз поблизу рівня 2600 пунктів за індексом українських акцій UX. Протягом дня покупцями була зроблена млява спроба повернутися до рівня п'ятничного закриття, переважно за рахунок незначного зростання акцій Укрнафти, проте утримати ринок біля нульової відмітки не вдалося, і до кінця дня індекс втратив 0,34%", - говорить начальник інвестиційно-аналітичного відділу інтернет-брокера iTrader Ігор Сабадаха.
Значне зниження серед найбільш ліквідних акцій Української біржі було зафіксовано в паперах металургійного сектора. За підсумками торгів Азовсталь і Єнакіївський метзавод подешевшали на 2,38% і 2,36% відповідно.
Краще за ринок в індексному кошику торгувалися акції Укрнафти, що подорожчали на 0,87% і Концерну Стирол, які додали всього 0,07%. Акції Стахановського вагонобудівного заводу торгувалися поблизу нульової позначки, додавши всього 0,01%.
Загальний обсяг торгів на Українській біржі сьогодні склав 287 млн. грн. Частка термінового ринку склала 63,4 млн. грн.
У вівторок на українському фондовому ринку зберегтися знижувальний тиск, а індекс Української біржі буде знаходитися у вузькому діапазоні, тестуючи рівень 2600 пунктів. Серед макроекономічних даних, які очікуються протягом дня, слід звернути увагу на інформацію про рівень безробіття в єврозоні, яка буде опублікована о 12:00.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас