Регіонал Хара виступив проти уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регіонал Хара виступив проти уряду

Казна та Політика
5861
Депутат від Партії регіонів Василь Хара категорично засудив Пенсійну реформу, ініційовану урядом Азарова. Про це депутат повідомив у коментарі "Подробицям".
Зокрема, Хара піддав критиці ініціативу підвищення пенсійного віку, яка, на думку регіонала, є "згубним крайнім заходом". Він також заявив, що подібну оцінку підтримує вся Федерація профспілок, яку він очолює.
"Ми категорично виступаємо проти ініціативи Кабінету міністрів про підвищення пенсійного віку. Навіть благополучна Франція страйкує проти цього. Так у Франції вичерпані ресурси поповнення Пенсійного фонду, а в нас вони ще є", - підкреслив Хара.
Разом з тим, він висловився за заходи, які повинні стати альтернативою Пенсійній реформі, - скасування спрощеної системи оподаткування для підприємців, відновлення виробництва та виведення економіки з тіні. За його словами, виконання всіх цих заходів може збільшити надходження до бюджету на 70-75 мільярдів гривень, притому, що підвищення пенсійного віку дасть лише 500-600 мільйонів.
Напередодні, один з керівників Запорізького облрадпрофу Віталій Каплій заявив, що профспілки не підтримують Пенсійну реформу, оскільки вона порушує конституційні права громадян. Крім того, проти реформи висловлювалися представники Львівської, Черкаської та ряду інших областей.
Як повідомляють джерела у ФПУ, під час внутрішньої планової селекторної наради Василь Хара закликав регіональних керівників почати масштабну кампанію проти Пенсійної реформи в регіонах, які регіональні організації повинні приурочити до дня розгляду реформи у Верховній Раді.
Нагадаємо, що 13 грудня в парламенті був зареєстрований законопроект "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи", розроблений під керівництвом віце-прем'єр-міністра Сергія Тігіпка. Законопроект передбачає ряд заходів спрямованих на ліквідацію дефіциту бюджету Пенсійного фонду, зокрема збільшення на п'ять років пенсійного віку для жінок - з 55 до 60 років. На 16 лютого намічені перші слухання даного законопроекту у Верховній Раді. До цього законопроект пенсійної реформи мають обговорити в регіонах.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас