З вівторка підприємці відновлять акції протесту по Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З вівторка підприємці відновлять акції протесту по Україні

Казна та Політика
514
Асамблея громадських організацій малого та середнього бізнесу відновить безстрокову акцію протесту з 1 лютого, заявляє голова асамблеї Ігор Гурняк.
"Завтра в декількох регіональних центрах відбудуться масові мітинги. Причиною акції є те, що проти учасників підприємницького Майдану застосовують репресії і влада намагається налагодити діалог з підприємцями виключно фіскальними та силовими методами", - сказав він на прес-конференції у Львові.
За його словами, мітинги відбудуться у Львові, Києві, Одесі, Харкові, Вінниці, Луганську, Хмельницькому та інших містах.
Гурняк зазначив, що підприємці будуть вимагати перегляду Податкового кодексу відповідно до вимог законодавства у сфері регуляторної політики, гарантій збереження спрощеної системи оподаткування малого бізнесу, зняття з розгляду у Верховній Раді проектів Трудового та Житлового кодексів, розробки проекту зрозумілою для населення пенсійної реформи та припинення репресій проти учасників підприємницького Майдану.
"Вчора Асамблея звернулася до президента з офіційним листом, в якому викладені наші вимоги, а також ми запитали главу держави, чому він створює передумови до соціального вибуху. Тобто тут постає питання, чи розуміє влада, в яку прірву вона кидає нашу країну? Тому що складається враження, що фактично сьогодні в Україні втрачено нормальний діалог між владними структурами та малим і середнім бізнесом. І в цій ситуації треба щось змінювати, щоб уникнути соціального вибуху", - сказав Гурняк.
Активістка громадського руху "Відсіч" Ольга Сало повідомила журналістам, що у Львові акція протесту відбудеться в 11.00 біля пам'ятника Шевченка. Очікується, що в акції візьмуть участь 5-6 тис підприємців.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас