Учасники ВЕФ-2011 заглянули в майбутнє — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Учасники ВЕФ-2011 заглянули в майбутнє

Казна та Політика
283
"Темпи відновлення ринків, що розвиваються перевищили очікування, немає ризику сценарію W-подібної депресії і стагнації, компанії публікують оптимістичні звіти, а ринки ростуть по всьому світу, - зазначив професор Нуріель Рубіні в Давосі на 41-му Всесвітньому економічному форумі. - Але є приводи і для тривоги: стрімке зростання інфляції в країнах, що розвиваються, подорожчання сировинних товарів і продовольства, політична нестабільність".
Всі представники бізнесу, які зібралися на форумі, зійшлися на думці, що ключові ризики це "бульбашки" на ринках активів, зростання цін на сировину і держборги. Надмірний ріст активів на ринках, що розвиваються вони назвали тривожним сигналом. Особливо насторожує інвесторів Китай. 45% з 1000 опитаних інвесторів побоюються, що стрімке зростання економіки та інвестицій в Китаї може в найближчі п'ять років змінитися кризою, 40% вважають, що це відбудеться після 2016 р.
"Кожна невизначена ситуація в світі має відношення до політики Китаю, - впевнений професор бізнес-школи IMD у Лозанні Артуро Бриз. - Я не чекаю на сюрпризи від західних лідерів, але Схід нас може здивувати".
Представники єврозони, в свою чергу, намагалися довести життєздатність єврозони, не зважаючи на колосальні борги Греції, Іспанії та Португалії.
"Є люди, які сумніваються в здатності євро вижити, - заявив президент Франції Ніколя Саркозі. - Ми читали про це багато статей, а євро живий і здоровий". Про відсутність кризи євро заявив також і президент ЄЦБ Жан-Клод Тріше.
Загалом на форумі обговорювалися ризики, які вже давно відомі: європейські борги, перегрів Китаю, інфляція. Нових пропозицій, як боротися з ними, не прозвучало.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас