Аналітики: Долар стабільний, євро мінімально дешевшає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Долар стабільний, євро мінімально дешевшає

Валюта
844
Американська валюта на готівковому ринку в Україні 31 січня демонструє стабільність показників - покупка на рівні 7,9536 грн./дол., продаж - 7,9897 грн./дол. Одночасно євро падає в ціні, особливо це стосується покупки, середній показник якої зафіксований на рівні 10,7636, при продажу 10,9515 євро/грн. Валютна пара EUR/USD на світовому ринку сьогодні торгуються на рівні 1,3620/1,3640, відштовхнувшись від мінімальних показників 1,3571 напередодні.
На котирування EUR/USD найближчим часом надасть вплив публікація даних щодо витрат населення в США (як індикатор динаміки внутрішнього споживчого ринку), а також політична ситуація в країнах Близького Сходу, зокрема в Єгипті, - вважають експерти аналітичного департаменту X-Trade Brokers Ukraine.
Як повідомлялося, міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило суверенний рейтинг Єгипту з Ва1 до Ва2. Прогноз за рейтингом змінений зі "стабільного" на "негативний".
Обсяг купівлі готівкової іноземної валюти населенням у грудні 2010 року, за даними НБУ, перевищив обсяг продажу на 1,7 млрд дол. Цей показник, на думку аналітиків, свідчить про зростання тінізації економіки.
"Поки профіцит платіжного балансу перекривається профіцитом за фінансовим рахунком (кредити МВФ плюс іноземні інвестиції) вартість готівкового долара в країні залишається на рівні 8 грн., але ймовірне посилення податкового тиску може збільшити потребу бізнесу в готівковій валюті", - йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас