Симоненко заявив, що влада пішла не туди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Симоненко заявив, що влада пішла не туди

Казна та Політика
412
Українські комуністи критикують владу країни за відмову від виконання соціальних зобов'язань і непослідовність у питаннях "протидії націонал-екстремізму".
Як повідомляється на сайті КПУ, на позачерговому пленумі ЦК Компартії України в суботу лідер українських комуністів Петро Симоненко піддав владу критиці за відмову від виконання соціальних зобов'язань.
"У першу чергу, це стосується обмеження соціальних прав трудящих, заморожування зарплат і пенсій, нав'язування антинародних пенсійної реформи, Житлового і Трудового кодексів за рецептами МВФ, підвищення цін і тарифів", - сказав Симоненко.
Пленум ЦК КПУ ухвалив заяву, в якій висловлюється серйозне занепокоєння "розвитком політичної ситуації в країні, непослідовністю в діяльності вищого політичного керівництва країни, відходом від декларованих під час президентських виборів і при створенні правлячої коаліції позицій щодо низки принципових питань (дебандерізація, протидія націонал-екстремізму, законодавче закріплення гарантій конституційного права громадян на вільне користування рідною мовою тощо)".
У документі також вказується, що при розробці і прийнятті законів та урядових рішень не завжди враховується думка Компартії, дотримуються вимоги Положення, прийнятого при створення парламентської коаліції (більшості).
"У наявності прагнення певних сил витіснити Компартію з політичного процесу, повернути Україні до режиму "ющенківщини без Ющенка", що відкриває шлях до реваншу найбільш реакційних, правонаціоналістичних, прозахідних сил. Не можна не бачити й того, що влада все більше втрачає підтримку в народі", - підкреслюється в заяві ЦК КПУ.
Українські комуністи вирішили звернутися до президента України, прем'єр-міністра, голови Верховної ради, партнерам по коаліції з вимогою розглянути за участю представників КПУ "ситуацію, що склалася, і спільно виробити заходи, що забезпечують функціонування правлячої більшості на тих принципових засадах, на яких вона створена, реалізацію узгодженої програми дій і запобігання небезпечної деформації політичного курсу, виробленого за підсумками президентських виборів".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас