Влада Єгипту закрила кордон із Сектором Газа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Єгипту закрила кордон із Сектором Газа

Казна та Політика
315
Влада Єгипту закрила кордон із Сектором Газа. За повідомленням місцевої адміністрації, припинено роботу контрольно-пропускного пункту (КПП), розташованого в районі м. Рафах у Секторі Газа, передає РБК з посиланням на Associated Press.
КПП не буде працювати "найближчі кілька днів", відзначають представники палестинських прикордонслужб, він був закритий унаслідок заворушень у Єгипті.
Раніше повідомлялося, що міністр інформації Єгипту Анас аль-Фіккі припинив мовлення пан-арабського супутникового телеканалу Al-Jazeera. Міністр розпорядився припинити всю діяльність Al-Jazeera в Єгипті, анулював його ліцензії і посвідчення преси його співробітників.
Тим часом акції протесту в найбільших містах Єгипту набирають все більшої сили. Маніфестації проходять у Каїрі, Олександрії та Суеці. У них беруть участь тисячі людей. У зіткненнях з поліцією тільки 29 січня загинули понад 100 людей, понад тисячу демонстрантів отримали поранення. Основна вимога людей - відставка президента країни Хосні Мубарака, який обіймає свою посаду вже 32 роки.
Акції протесту почалися в Єгипті 25 січня 2011 року і переросли в багатотисячні виступи, що супроводжуються заворушеннями і насильством, що забрали життя понад 100 осіб. Основною рушійною силою хвилі протестів, що накрила Єгипет, є молодь у віці до 30 років. При цьому молоді люди становлять 90% від загального числа єгипетських безробітних. У столиці країни були зафіксовані спроби захоплення різних об'єктів, включаючи будівлю міністерства закордонних справ і офіс телецентру.
Напередодні президент Єгипту Хосні Мубарак виступив зі зверненням до нації. Він оголосив про готовність проводити економічні та політичні реформи в країні і розпустив уряд.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас