Словаччина підтримує скасування візового режиму ЄС з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Словаччина підтримує скасування візового режиму ЄС з Україною

Казна та Політика
363
Словаччина підтримує введення безвізового режиму ЄС з Україною, оскільки це заважає розвитку політичних та економічних контактів, говорить посол Словацької Республіки в Україні Павол Гамжік. За його словами, після кризи українці знову цікавляться відпочинком у словацьких Татрах. Минулого року посольство видало громадянам України на 20 відсотків віз більше, ніж у 2009-му році.
Дипломат зазначив, що консульства Словаччини скоротили термін видачі візи від п'яти до трьох днів, що значно спрощує процедуру отримання візи. "41% шенгенських віз ми видаємо безкоштовно дітям, пенсіонерам, ученим, спортсменам. Та й відмов у нас дуже мало - менше відсотка", - відзначає Павол Гамжік.
Посол також зазначив, що зараз Словаччина веде з офіційним Києвом і Брюсселем переговори про розширення зони малого прикордонного руху з Україною, яка б охоплювала не 30 кілометрів прикордонної території, а 50 кілометрів, або, взагалі поширювалася на всі прикордонні області. Водночас дипломат додав, що зробити це досить складно, бо правила ЄС передбачають певну зону, яку важко розширити.
Павол Гамжік скептично ставиться до того, що Євросоюз погодиться включити в зону прикордонного руху всі прикордонні регіони. "Є сенс попрацювати над скасуванням візового режиму України з ЄС. Це в інтересах і України, і Словаччини, та інших країн. Тоді питання малого прикордонного руху зникнуть самі собою. Сподіваюся це буде через два-три роки", - сказав посол Словацької Республіки в Україні.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас