Президент Єгипту заявив про намір змінити уряд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Єгипту заявив про намір змінити уряд

Казна та Політика
262
Президент Єгипту Хосні Мубарак заявив, що 28 січня ц.р. звернувся до кабінету міністрів з пропозицією відставки уряду, передає РБК з посиланням на агентство Reuters.
За його словами, члени нового кабінету міністрів будуть названі 29 січня.
Президент виступив зі зверненням до нації в ефірі національного телебачення країни, у зв'язку з масовими заворушеннями і демонстраціями. Як повідомляється, під час свого виступу єгипетський лідер заявив, що рішуче налаштований забезпечувати і підтримувати стабільність. Крім того, за словами Президента, всі назрілі в країні проблеми не треба вирішувати за допомогою "хаосу і насильства".
Крім того в своєму посланні Мубарак також заявив про готовність проводити економічні та політичні реформи в країні. Як підкреслив Президент, майбутні реформи дозволять поліпшити становище бідних верств населення Єгипту. Разом з тим, на думку Мубарака, країна не ризикує зійти зі шляху проведення реформ, які тепер "триватиме з новою силою".
Коментуючи події останніх днів, єгипетський лідер вгледів у масових акціях протесту і безладах прихований план з дестабілізації обстановки в північноафриканській державі.
Нагадаємо, зараз в країні зберігається досить напружена обстановка - загальне число жертв масових заворушень досягло 26 людей, ще близько 1 тис. 100 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Тільки за останню добу 13 людей померли в результаті хвилі насильства в портовому місті Суеці, а число постраждалих там же налічує 75 осіб. Крім того, за останні 24 години п'ятеро осіб від отриманих ран померли в столиці країни - Каїрі, ще близько 1 тис. 30 постраждали.
Напередодні Президент у зв'язку з масовими заворушеннями оголосив по всій території північноафриканської держави комендантську годину. Проте в Єгипті зберігається досить напружена обстановка - на вулицях великих міст, і особливо Каїра безчинствують тисячі демонстрантів, які вийшли на масові акції протесту відразу після п'ятничної молитви.
У Каїрі вже були зафіксовані спроби захоплення різних об'єктів, включаючи - будівля Міністерства закордонних справ республіки і офіси телецентру. Хвиля насильства в столиці не спадає, незважаючи на комендантську годину - по вулицях рухаються посилені військові патрулі в супроводі бронетехніки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас