Фондовий ринок. Підсумки дня: дані щодо ВВП США стали причиною зниження індексів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок. Підсумки дня: дані щодо ВВП США стали причиною зниження індексів

Фондовий ринок
292
Торги на російському фондовому ринку завершилися в останній день тижня падінням основних біржових індикаторів. За підсумками дня індекс ММВБ впав на 0,94% до 1 735,01 пункту, індекс РТС - на 1,43% до 1 884,09.
Котирування більшості паперів показали негативну динаміку. На ММВБ акції "Газпрому" подешевшали на 0,79%, ВТБ - на 1,45%, "Лукойлу" - на 1,65%, Сбербанку - на 1,26%, "Ростелекому" - на 0,89%. У той же час папери "Роснафти" подорожчали на 0,18%.
Аналітики кажуть, що вплив на ринок зробила статистика, оприлюднена в США. "Темпи зростання американської економіки в IV кварталі 2010 року прискорилися до 3,2% проти 2,6%, але результат виявився нижчим за очікування: консенсус-прогноз складав 3,5%", - розповідає аналітик ВТБ 24 Станіслав Клещов.
Втім, була і позитивна новина - показник зростання особистого споживання в цьому ж кварталі, який склав 4,4%, що є максимальним значенням за останні п'ять років.
Також негативним став для ринків вихід фінансової звітності компанії Ford Motor: компанія показала падіння прибутку на 80%.
До відкриття торговельної сесії склався помірно негативний зовнішній фон. "Напередодні американські біржі закрилися переважно в плюсі, незважаючи на негативну статистику щодо ринку праці, - розповідає заступник начальника відділу довірчого управління Абсолют Банку Іван Фоменко, - тиск робить очікування підвищення ставок Народним банком Японії".
За його словами, на цьому тлі російський ринок зробив вибір на користь зниження, однак незабаром інвестори змінили тактику, віддавши перевагу стабілізації. "По окремих акціях спостерігалося невелике зростання", - додає Іван Фоменко.
Аналітики вважають, що новий робочий тиждень для гравців російського ринку почнеться зі зниження. "Одним з чинників падіння може стати засідання ЦБ, на якому, можливо, буде переглянута ставка рефінансування в бік підвищення", - вважає Іван Фоменко.
Експерт КК "Райффайзен Капітал" Олена Кліманова додає, що наступного тижня на російському фондовому буде спостерігатися висока волатильність на тлі очікувань рішення щодо підвищення відсоткових ставок Народним банком Китаю і макростатистики із США.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас