Прихильники Wikileaks мстять за нього MasterCard і Visa — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прихильники Wikileaks мстять за нього MasterCard і Visa

Казна та Політика
756
Британська поліція 27 січня заарештувала п'ятьох молодих людей, підозрюваних в організації хакерських атак на сайти MasterCard, Visa і PayPal.
Спроби зламати зазначені сайти в усьому світі значно почастішали після того, як ці компанії відмовилися співпрацювати з сайтом WikiLeaks і його засновником Джуліаном Ассанжем. Таку відмову прихильники Ассанжа сприйняли як тиск на нього та на його ресурс.
Більшості заарештованих у справі про злом сайтів 20 років і менше. Лише одному з хакерів нещодавно виповнилося 26.
У заяві Скотленд-Ярду, поширеній з приводу проведення операції, сказано, що арешти стали частиною кампанії з боротьби з хакерами з групи Anonymous. Ця група прославилася тим, що її учасники зуміли порушити роботу сайтів компаній MasterCard, Visa і PayPal, звинувачених ними в нелояльності до Ассанжа.
Близько тисячі активістів цієї групи пообіцяли помститися тим компаніям і організаціям, які заважають працювати WikiLeaks і його засновнику.
Крім того, під час заворушень у Тунісі та Єгипті група Anonymous виступила на боці демонстрантів, заблокувавши роботу урядових сайтів цих країн.
Раніше за підозрою в приналежності до групи Anonymous людей вже затримували. Так, у Голландії суду чекають двоє підлітків, яких викрили у зломі чужих сайтів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас