Костусєв попросив прокуратуру перевірити Гурвиця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Костусєв попросив прокуратуру перевірити Гурвиця

Казна та Політика
217
Міський голова Одеси Олексій Костусєв звернувся до прокуратури Одеси з проханням перевірити наявність у діях колишнього мера міста Едуард Гурвиця ознак злочину.
Як повідомляє прес-служба Партії регіонів, в листі Костусєва йдеться, що на підставі рішення Одеської міської ради від 05.04.2007 р. №1119-v було здійснено зовнішнє запозичення до бюджету міста Одеси та затверджені умови такого запозичення.
За словами Костусєва, запозичення здійснювалося шляхом укладання термінового кредитного договору на суму 50 мільйонів швейцарських франків, що становить 218,808 млн гривень за офіційним курсом Національного банку України на дату укладання договору з позичальником, яким став Bnp Paribas Finance PLC. За користування зазначеною фінансовою послугою Одеська міська рада мала сплатити позичальнику - Bnp Paribas Finance PLC - суму в розмірі 159 125 000,00 гривень.
"Сума цього кредиту дорівнює 10% запланованого на 2007 рік загального обсягу доходів бюджету Одеси. Оскільки ні мета зазначеного кредиту, ні напрями його використання, за своєю економіко-правовою природою не є комерційними, то вони не передбачають одержання будь-яких коштів до бюджету Одеси в результаті їх використання. Таким чином, погашення цього кредиту і сплата витрат за його обслуговування повинні були здійснюватися за рахунок бюджетних коштів, які надходять до бюджету Одеси з інших джерел, використання яких суворо регламентовано нормами чинного законодавства", - зазначив Костусєв.
При цьому Костусєв додав, що "будь-яких обґрунтованих розрахунків, які б свідчили про необхідність отримання цього кредиту, наявності фінансових джерел його сплати і про наявність можливості погашення цього кредиту, витрат на його обслуговування взагалі колишнє керівництво органів місцевого самоврядування Одеси не здійснювало, вони і на даний час відсутні".
За даними мера, протягом періоду, який минув від дати здійснення запозичення і по теперішній час, незалежно від того, що органами місцевого самоврядування Одеси регулярно отримувались і витрачалися кредитні кошти, мета запозичення досягнута не була і позитивні зміни, які мали відбутися в міському господарстві внаслідок використання кредитних коштів, не відбулися.
На думку Костусєва, бездіяльність Гурвиця призвела до безпідставного навантаження бюджету Одеси кредитними зобов'язаннями, сума яких істотно збільшилася через девальвацію гривні і виникала фактична втрата кредитних коштів в особливо великому розмірі, в результаті їх нецільового використання.
Костусєв звернувся до прокуратури з проханням "у порядку ст. 97 КПК України провести за цим зверненням перевірку наявності в діях і бездіяльності Гурвиця Е.І. ознак злочинів, передбачених чинним Кримінальним кодексом України".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас