Експерт: Олії в Україні вдосталь і ціни на неї - прийнятні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Олії в Україні вдосталь і ціни на неї - прийнятні

Аграрний ринок
534
"Україна достатньо забезпечена олією, і це доступний продукт для всіх прошарків населення: як за ціною, так і за кількістю", - заявив генеральний директор "Укроліяпром" Степан Капшук на прес-конференції в Києві.
За його словами, нинішнє подорожчання, приблизно на 1 гривню, пов’язане із підвищенням цін на соняшник, вартість якого зросла з 3,4 тис грн до 4,5 тис грн. Однак, є і деякі спекулятивні миті. "Але це - завдання контролюючих служб. Хочу всіх запевнити, що в Україні достатньо олії і вона доступна всім прошаркам населення як за ціною так і за кількістю", - наголосив Капшук.
Проте, керівник "Укроліяпром" переконаний, що цінових стрибків на ринку олії значно менше, ніж на інших ринках.
"Вплив зовнішнього фактору на внутрішній український ринок олії існує, але за останні 10 років в Україні ми майже втричі збільшили виробництво олії і за результатами минулого року досягли показника 3 мільйони тонн при потребі фасованої олії лише 300 тонн. Тобто майже в 10 разів більше виробляємо олії, ніж споживає країна. Тому ті цінові коливання, які відбуваються на ринках інших видів продовольства, - на олійному ринку значно менші. А за даними цінової інспекції за 9 місяців 2010 р. ціна на олію підвищилась лише на 13 коп", - зазначив експерт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас