Янукович підписав зміни до КЗпП про перенесення робочих днів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович підписав зміни до КЗпП про перенесення робочих днів

Казна та Політика
2910
Президент України Віктор Янукович підписав закон №2914-VI від 2011 р. "Про внесення змін до статті 67 Кодексу законів про працю України (щодо перенесення робочих днів)", повідомляє прес-служба глави держави.
Закон доповнює статтю 67 Кодексу законів про працю України новими частинами. Зокрема, встановлюється, що "з метою створення сприятливих умов для використання святкових і неробочих днів (стаття 73), а також раціонального використання робочого часу Кабінет Міністрів не пізніше ніж за три місяці до таких днів може рекомендувати керівникам підприємств, установ та організацій перенести вихідні і робочі дні в порядку і на умовах, встановлених законодавством, для працівників, яким встановлено п'ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями".
Також, згідно із законом, власник або уповноважений ним орган у разі застосування рекомендації Кабінету міністрів України не пізніше ніж за два місяці видає наказ (розпорядження) про перенесення вихідних і робочих днів на підприємстві, в установі або організації, узгоджений з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником).
Закон набуває чинності з дня його опублікування.
Нагадаємо, 11 січня ВР ухвалила відповідний проект (№5187 від 02.10.2009 р.), ініційований нардепом від фракції Партії регіонів Ю.Мірошниченко. Підтримали його 236 із 378 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас