Данилишин: За Януковича на спірні держзакупівлі витратили 130 мільярдів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин: За Януковича на спірні держзакупівлі витратили 130 мільярдів гривень

Казна та Політика
1504
Колишній міністр економіки Богдан Данилишин вважає надуманими звинувачення Генеральної прокуратури на свою адресу. Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Кореспондент".
Нагадаємо, екс-міністру закидають нанесення збитків державі на 4,5 мільйона гривень за схвалення застосування міжнародним аеропортом "Бориспіль" (Київська область) процедури державних закупівель в одного учасника.
"Про що можна говорити, якщо навіть звинувачення, за якими проти мене порушено кримінальні справи, надумані і притягнуті за вуха", - сказав він.
Данилишин також відзначив, що цю процедуру схвалив не особисто він, а Міністерство економіки в цілому, причому це було попередньо узгоджено в Міністерстві оборони.
Екс-міністр знову підкреслив, що не мав особистого інтересу у справі, аргументуючи це тим, що саме рішення про застосування закупівлі з одним учасником ухвалював не він, а замовник - тендерний комітет Міноборони та аеропорту "Бориспіль".
За його словами, дозвіл процедури держзакупівель з одним учасником практикувалося завжди, в тому числі і коли уряд очолював нинішній президент Віктор Янукович, і зараз за прем'єр-міністра Миколи Азарова.
При цьому Данилишин підкреслив, що на такі закупівлі в 2007 році, було витрачено 133 млрд гривень коштів державного бюджету.
Нагадаємо, в середині серпня 2010 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом нанесення Данилишиним збитків державі.
У жовтні 2010 року він був затриманий Інтерполом у Чехії і був узятий під арешт, після чого Генпрокуратура розпочала процедуру його екстрадиції в Україну.
13 січня Чехія вирішила надати Данилишину політичний притулок.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас