Данилишин зібрав компромат на уряд Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин зібрав компромат на уряд Януковича

Казна та Політика
2065
Екс-міністр економіки Богдан Данилишин, який нещодавно отримав політичний притулок у Чехії, стверджує, що в урядах Віктора Януковича 2003-2004 та 2006-2007 років також мали місце порушення у сфері тендерних закупівель, і обіцяє незабаром оприлюднити ці факти.
Про це він сказав в інтерв'ю "Главреду".
"Події, які зараз відбуваються в Україні, пов'язані, в першу чергу, з переслідуванням міністрів Юлії Тимошенко - і Луценко, і Філіпчука, і Данилишина, і Корнійчука - носять явно виражений політичний характер. Жодних сумнівів у цьому бути не може. Якщо наша чинна влада хоче бути безкомпромісною і проводити боротьбу зі зловживаннями, нехай починає з себе. У період урядів 2003-2004 років, 2006-2007 років мало було порушень, не було порушень, пов'язаних із закупівлями? Можна навести не один приклад, я думаю, що я наведу найближчим часом всі дані, які в мене є", - заявив Данилишин.
Екс-міністр також пояснив своє рішення шукати притулок в Чехії тим, що в Україні немає можливості забезпечити справедливе розслідування і захист інтересів у судах.
"Аналіз стану справ в Україні, аналіз політичного розвитку нашої держави, звинувачення, які лунають зараз щодо мене як міністра попереднього уряду, переконали мене в тому, що в Україні мені не буде забезпечено справедливого захисту. І тоді були подані відповідні документи в міністерство внутрішніх справ Чеської республіки, звернення до низки міжнародних організацій, які довели, що в Україні дійсно відбувається порушення прав і свобод громадян, в тому числі можливості проведення справедливого розслідування та захисту інтересів у судах України", - заявив Данилишин.
За словами екс-міністра, пошук політичного притулку був його власною ідеєю. "Це було персонально моєю ідеєю. Я дуже переживав, ухвалюючи таке рішення. Після того, як українська влада фактично здала мене чеській поліції, моя довіра до чинної влади і системи "кумівського" правосуддя була втрачена", - сказав він.
При цьому Данилишин додав, що ніколи не ховався від українських правоохоронців.
"Я ніколи не ховався, як зараз влада намагається це показати. Не тікав з України в одних штанях і з одним капцем, як це дехто робив у 2005 році, тікаючи до Росії після "помаранчевої" революції. Я виїхав з України під своїм прізвищем, офіційно на територію Німеччини. Під своїм прізвищем я перебував у Баден-Бадені і Бад-Крізбахе, ніде не ховався. Потім, за попередньою домовленістю з правоохоронними органами України, я прибув на територію Чеської Республіки для того, щоб дати свідчення у своїй справі. Як потім ця справа показала, ці свідчення нікому не потрібні, і порушені проти мене кримінальні справи більшою мірою носять політичний характер", - заявив екс-міністр.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас