Американську "людину-павука" можуть на рік посадити за ґрати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американську "людину-павука" можуть на рік посадити за ґрати

Кримінал
217
Суд Сан-Франциско розглянув справу альпініста Дена Гудвіна, якого у вересні 2010 року заарештували після того, як він забрався на 58-поверховий хмарочос Міленіум-Тауер, пише San Francisco Chronicle. Суд визнав 55-річну "людину-павука" винним в порушенні громадського порядку та опорі при арешті.
Виступаючи на суді, Гудвін заявив, що сенс його вчинку полягав у бажанні привернути увагу до питання забезпечення пожежної безпеки хмарочосів. Суддя Тері Джексон відповіла на це, що предметом розгляду є не мета і сенс вчинку Гудвіна, а сам факт сходження на хмарочос. Альпініст висловив невдоволення словами судді.
Ден Гудвін на прізвисько Спайдер-Ден (за аналогією зі Спайдерменом) забрався на Міленіум-Тауер 6 вересня 2010 р. Сходження зайняло у нього більше трьох годин. За цей час представники правоохоронних органів неодноразово просили його припинити сходження і злізти, однак ніякого ефекту їхні слова не справили. Та в результаті "людину-павука" вдалося заарештувати.
Остаточне рішення про покарання Дена Гудвіна буде прийнято 1 лютого. Альпіністу загрожує рік в'язниці і штраф у розмірі тисячі доларів. Сам підкорювач хмарочосів повідомив, що збирається опротестувати рішення суду, що визнав його винним.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас