Янукович - один з найбідніших Президентів у світі (за декларацією) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович - один з найбідніших Президентів у світі (за декларацією)

Казна та Політика
2573
Зарплата Президента України Віктора Януковича - одна з найменших серед його колег. До такого висновку дійшли журналісти українського Центру журналістських розслідувань, порівнявши доходи керівників різних країн, повідомляє LB.ua.
За сумою сукупних доходів Янукович на третьому місці з кінця списку. Згідно з офіційними даними, український лідер отримує майже 30 тисяч доларів США на рік і має ще 136 тисяч на банківських рахунках.
У двох інших президентів, які випередили Януковича в антирейтингу, зарплата і того менше: глава Афганістану Хамід Карзай задовольняється 525 доларами зарплати (набігає 6300 доларів на рік) і зберігає майже 20 тисяч "зелених" у банку. На другому ж місці - глава Зімбабве Роберт Мугабе з 18 тисячами доларів зарплати.
До речі, в дослідженні журналісти враховували не тільки зарплату, але й інші надходження до "сімейних бюджетів". Наприклад, банківський рахунок самого забезпеченого Президента на планеті - Барака Обами - поповнився солідною сумою, що додавалася до Нобелівської премії миру за 2009 рік, - 1,4 мільйона доларів. Загальний річний дохід Обами склав 5,5 мільйона доларів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас