НБУ підтримує АУБ стосовно захисту прав кредиторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ підтримує АУБ стосовно захисту прав кредиторів

Кредит&Депозит
658
Нацбанк повністю підтримує позицію АУБ та банків стосовно необхідності прийняття законопроекту про захист прав кредиторів і споживачів фінансових послуг. Про це заявив член НБУ, директор юридичного департаменту Нацбанку Віктор Новіков на нараді з питань обговорення проекту ЗУ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав кредиторів і споживачів фінансових послуг" (реєстр. №7351). Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба Асоціації Українських Банків.
З цією метою, за підсумками обговорення було вирішено, що НБУ підготує і направить до Кабміну обґрунтування необхідності прийняття законопроекту в існуючій редакції.
Як повідомлялося, Голова НБУ Сергій Арбузов відзначив важливість прийняття законопроекту про захист прав кредиторів і споживачів фінпослуг.
Нагадаємо, законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав кредиторів і споживачів фінансових послуг" був розроблений АУБ за активної участі НБУ та комерційних банків з метою законодавчого врегулювання проблемних питань забезпечення захисту прав кредиторів.
"Законопроект передбачає реальні механізми забезпечення захисту прав кредиторів і споживачів фінпослуг, зокрема шляхом удосконалення процедур банкрутства та виконавчого провадження, вдосконалення законодавства у сфері застави та іпотеки, загальних принципів цивільного законодавства, зокрема встановлення захисту прав добросовісного заставодержателя, удосконалення ринку проблемних боргів і багато іншого", - зазначив Президент АУБ Олександр Сугоняко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас