Глава Пенсійного фонду: Наплодили масу вузів, а нам стільки не потрібно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Пенсійного фонду: Наплодили масу вузів, а нам стільки не потрібно

Казна та Політика
376
Голова правління Пенсійного Фонду України Борис Зайчук вважає за необхідне вдосконалити в Україні систему підготовки трудових ресурсів.
Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час прес-конференції в Тернополі.
"Потрібно більш продумано ставитися до підготовки трудових ресурсів. Ми наплодили масу вузів, а нам стільки не потрібно. Це лукавство перед дітьми, тому що ми їх вчимо, а не даємо робочого місця. У радянські часи було 4 юридичні вузи, зараз 180. Потрібно нам стільки юристів?", - риторично поцікавився Зайчук.
За його словами, ПФУ порахував, скільки саме йому потрібно фахівців, і почав самостійно здійснювати їх підготовку. "Але ми не пішли по шляху створення своїх вузів, а маємо факультети в Харківській юридичній академії. Щорічно набираємо 100 осіб на стаціонар і 50 заочників, в середньому 90-95 випускників працевлаштовуємо. Ми - Пенсійний фонд - гарантуємо перше робоче місце нашим випускникам", - сказав голова ПФУ.
За його словами, рішення щодо професійного навчання для майбутніх працівників ПФ було прийнято у зв'язку з тим, що раніше в структурах ПФУ працювало лише 12% працівників з юридичною освітою.
"Решта - залежало від вузу, який був в області чи районі. Якщо технікум підготовки агрономів - значить, агрономи в Пенсійному фонді сиділи, педучилищі - педагоги, молочний технікум - молочники. Я не кажу, що вони погано працювали, в цирку слона навчили, на мотузці водять. А це ж люди, мають освіту, вони швидко орієнтувалися. Але ми хотіли, щоб у них була юридична освіта, і вже маємо 4 випуски", - зазначив Зайчук.
Він висловив переконання, що і в інших галузях має бути аналогічно - підраховано, скільки треба тих чи інших фахівців, а отже, проведено навчання потрібної кількості людей.
"У трудовій зайнятості прогнозування - це дуже велика справа. Тому що це і питання формування фонду оплати праці, і пенсійних відрахувань", - зазначив Зайчук.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас