УКБС: Банки чекають від НБУ каси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УКБС: Банки чекають від НБУ каси

Казна та Політика
765
Асоціація "Український Кредитно-банківський Союз" звернулася до НБУ для нормативного визначення операцій з розрахунково-касового обслуговування, які не будуть обкладатися податком на додану вартість. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба УКБС.
УКБС пропонує регулятору зберегти перелік операцій ВКО, який був направлений банкам за супровідним листом НБУ від 25.02.2005 р. N 12-112/310-1811.
Представники УКБС так само відзначають, що цей перелік необхідно так само доповнити операціями зі спеціальними платіжними засобами. Це стосується блокування платіжної карти в національних та міжнародних базах даних у разі надзвичайної ситуації. А так само підключення довідкових банківських систем і електронних систем дистанційного обслуговування. Адже на фінринку здійснюється безліч операцій, пов'язаних з наданням інформації про поточний рахунок клієнта, операціями з платіжними картами, використанням електронних платіжних систем.
"На сьогодні ЗУ "Про платіжні системи та переказ коштів в Україні" від 05.04.2011 р. №2346-III, а також чинні нормативні документи, не надають чіткого визначення операцій, які належать до розрахунково-касових. Тому, щоб уникнути неоднозначного тлумачення визначень, що стосуються організації ВКО, наше об'єднання, звернулося до НБУ щодо врегулювання цього питання в проекті нового переліку", - заявила Генеральний директор УКБС Галина Оліфер.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас