Фондовий ринок. Підсумки дня: індекси зросли в очікуванні засідання ФРС США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок. Підсумки дня: індекси зросли в очікуванні засідання ФРС США

Фондовий ринок
141
Торги на російському фондовому ринку завершилися в середу зростанням основних біржових індикаторів. За підсумками дня індекс ММВБ виріс на 1,77% до 1 746,55 пункту, індекс РТС - на 1,7% до 1 894,92.
Котирування більшості паперів показали позитивну динаміку. На ММВБ акції "Газпрому" подорожчали на 3,76%, "Лукойла" - на 0,37%, "Роснафти" - на 2,8%, Сбербанку - на 2,47%, ВТБ - на 1,65%, "Ростелекома" - на 0,69%.
Підтримку ринкам надавали очікування підведення підсумків дводенного засідання ФРС США, які стануть відомі о 22:15 мск. "Прогнозується, що регулятор підтвердить свій намір продовжувати викуп активів в рамках 600-мільярдної програми кількісного пом'якшення, залишить ключову відсоткову ставку в колишньому діапазоні 0-0,25%, але водночас відзначить стабілізацію американської економіки", - пояснює аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова.
З помітних подій можна також виділити опубліковані в США дані зі збільшення продажів нових будинків у грудні на 17,5%, що значно перевищило середні прогнози зростання на 3,5%.
"Вартість нафти і більшості металів до завершення торгів у Росії зміцнювалася", - додає Олена Кожухова.
Позитивний зовнішній фон сприяв зростанню котирувань акцій з самого ранку. "З ранку "бикам" вдалося перехопити ініціативу і почати висхідний рух, - розповідає начальник аналітичного відділу компанії NetTrader.ru Богдан Зварич, - при цьому вони змогли подолати рівень 1 730, а до кінця дня впритул підвести індекс ММВБ до рівня 1 750 пунктів".
Аналітики говорять, що інвестори налаштовані на продовження зростання, проте багато що залежатиме від результатів засідання ФРС США. "Швидше за все, ставка залишиться без змін, - вважає заступник начальника відділу довірчого управління Абсолют Банку Іван Фоменко, - учасників ринку хвилюють наступні коментарі, що мають відношення до перспектив монетарної політики і заходів, спрямованих на підтримку зростання американської економіки".
Олена Кожухова нагадує, що завтра в США о 16:30 будуть опубліковані дані про динаміку замовлень на товари тривалого користування в грудні, а також зміну кількості загальних і первинних звернень за допомогою з безробіття.
"У середньому очікується, що рівень замовлень без обліку транспорту після збільшення на 3,6% періодом раніше виросте на 0,9%, тоді коли загальний рівень замовлень - після падіння на 0,3% - покаже приріст на 1,5%", - прогнозує Олена Кожухова.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас