Дефіцит держбюджету США складе цього року майже 1,5 трлн доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцит держбюджету США складе цього року майже 1,5 трлн доларів

Казна та Політика
354
Дефіцит бюджету США складе в поточному фінансовому році, що завершується 30 вересня, майже 1,5 трлн доларів. З такими оцінками виступило в середу бюджетне управління конгресу.
За словами експертів, оприлюднені дані підтверджують, що президент США Барак Обама і його союзники на Капітолійському пагорбі стикаються з серйозними проблемами при вирішенні задачі відновлення економіки, яка пережила глибоку кризу.
Республіканці звинувачують главу Білого дому в нестримних витратах з держбюджету, вказуючи, що це сприяє подальшому зростанню бюджетного дефіциту, який і без того вже досяг рекордної величини. У минулому фінансовому році він перевищив 1,3 трлн доларів.
Обама вже не раз заявляв, що піти зараз, коли економіка країни виходить з рецесії, на різке скорочення витрат було б помилкою. "Але нам рано чи пізно доведеться затягнути тугіше пояс", - переконаний він.
Виступаючи у вівторок з щорічним посланням "Про становище країни", глава адміністрації запропонував "заморозити на п'ять років внутрішні витрати". "Це дозволить скоротити дефіцит більш ніж на 400 доларів протягом наступного десятиліття і знизити витратну частину бюджету (за винятком нацбезпеки, а також програм соцстрахування та медобслуговування, - ред.) до найнижчого рівня з часів президентства Дуайта Ейзенхауера - з 1953 по 1961 рік , - сказав Обама.
Він вважає "єдиною можливістю вирішити проблему дефіциту скороченням зайвих витрат скрізь, де ми їх знаходимо, - у внутрішніх витратах, у витратах на оборону, охорону здоров'я, у податкових пільгах і лазівках".
14 лютого адміністрація США має представити проект бюджету вже на 2012 фінансовий рік.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас