"Укрнафту" може очолити англієць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрнафту" може очолити англієць

Енергетика
296
Найбільш вірогідним претендентом на посаду голови правління найбільшої в Україні нафтовидобувної компанії ВАТ "Укрнафта" є англієць.
Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко.
За його словами, 5 лютого на розгляд Кабінету міністрів України будуть подані кандидатури на пост глави "Укрнафти".
"Компанія, яку ми найняли для підбору топ-менеджменту в "Укрнафту", готує нам свої пропозиції", - сказав він.
На питання про те, чи будуть серед кандидатів росіяни, Бойко відповів: "Я не впевнений, що там є росіяни, але у телефонній розмові вони відзначили, що найбільш вірогідний претендент серед усіх кандидатів - англієць".
Як повідомлялося, 19 січня ц.р. на засіданні уряду прем'єр-міністр Микола Азаров вимагає від профільного міністра кадрових рішень, зокрема - зміну керівництва "Укрнафти".
Після цього Бойко повідомив, що міноритарні акціонери "Укрнафти" згодні змінити менеджмент компанії на зборах 25 лютого 2011 року.
Нагадаємо, до порядку денного зборів акціонерів "Укрнафти", призначених на 25 лютого 2011 р., включено питання про відкликання та обрання голови правління компанії. Також акціонери мають намір розглянути питання про розподіл прибутку і порядок та терміни виплати дивідендів за підсумками діяльності в 2010 р. Крім того, будуть розглянуті питання, пов'язані з дематеріалізацією акцією і перейменуванням "Укрнафти" у публічне акціонерне товариство.
ВАТ "Укрнафта" - найбільша нафтовидобувна компанія України, яка видобуває 70% нафти і газового конденсату від загального обсягу видобутку в країні.
50% +1 акція "Укрнафти" належать НАК "Нафтогаз України", 42% акцій контролює група "Приват".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас