Банкіри: Розмір мінімального авансу по іпотеці залишиться на рівні 30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри: Розмір мінімального авансу по іпотеці залишиться на рівні 30%

Кредит&Депозит
703
У 2011 році мінімальна величина власного внеску позичальника при купівлі нерухомості в кредит залишиться на рівні 30% від вартості об'єкта, що купується, - вважають експерти, опитані компанією "Простобанк Консалтинг". А нульові аванси, на їхню думку, можуть з'явитися лише через 3-5 років.
"Думаю, аванс менше 30% від вартості заставного майна пропонуватися не буде, оскільки ринок нерухомості ще не стабілізувався і до кінця не зрозумілі пропозиції щодо вартості майна на ньому. 30% авансу це і є та мінімальна "подушка" для коливань вартості", - говорить директор департаменту Плюс Банку Віталій Вербовий.
За даними компанії "Простобанк Консалтинг" умови з мінімальним авансом 30% для оформлення іпотечного кредиту на 24.01.2010 р. пропонують дев'ять банків з числа 50 найбільших за розміром активів. Всього кредити на купівлю нерухомості на вторинному ринку видають 24 установи з числа найбільших.
За словами експертів, повернення нульових авансів позичальникам варто очікувати не раніше 2014 року, а поки як альтернативу деякі банки пропонують оформлення додаткової застави по кредиту.
"Я не думаю, що на ринок повернуться програми з іпотечного кредитування з початковим внеском в 0% річних у 2011 році: для цього знадобиться як мінімум 3-5 років, та й то за умови відсутності фінансових катаклізмів. Ще одним шляхом зниження авансу може стати надання додаткового забезпечення за кредитом", - коментує начальник управління активних і пасивних операцій департаменту роздрібного бізнесу БМ Банку Наталія Байдакова.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас