Турецькі журналісти знайшли яхту Дмитра Медвєдєва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турецькі журналісти знайшли яхту Дмитра Медвєдєва

Казна та Політика
1623
Управління справами президента Росії придбало побудовану в Стамбулі супер-яхту вартістю 30 млн євро, повідомляє турецька газета. За даними видання, на цій яхті президент Дмитро Медвєдєв буде приймати VIP-гостей Олімпіади в Сочі.
Турецька газета Vatan повідомила про те, що Росія придбала супер-яхту Leo Fun, побудовану на стамбульській верфі Proteksan-Turquoise. За даними видання, купівля судна відбулася в середині грудня 2010 року. Сума угоди склала 30 млн євро.
На цій яхті, як повідомляє газета, президент Росії Дмитро Медвєдєв буде приймати світових лідерів, які приїдуть на Олімпійські ігри в Сочі в 2014 році. Покупцем, за даними видання, виступало управління справами президента Росії. Після оформлення угоди назву яхти змінили на Sirius.
Судно було побудовано на замовлення якогось італійського бізнесмена, чиє ім'я не називається, і спущено на воду в 2009 році. Деякий час воно використовувалося як чартерна яхта. За даними журналістів, рішення про купівлю Leo Fun було прийнято після того, як вона була взята в чартер для російського президента.
Яхта Leo Fun була побудована на турецькій судноверфі Proteksan Turquoise Design і спущена на воду в 2009 році. Судно довжиною 53,7 м і шириною 9,5 м здатне розвивати швидкість до 18 вузлів (33,3 км на годину).
Згідно порталу Superyachts.com, що спеціалізується на продажу і оренді яхт, Leo Fun ідеально підходить для безпечної і комфортної подорожі.
На верхній палубі розташований басейн з штучним водоспадом та джакузі на шість осіб. Там же для гостей передбачений майданчик для барбекю на випадок, якщо вони захочуть пообідати на відкритому повітрі, а не в ресторані.
Судно розраховане на прийом до 12 гостей і 11 членів екіпажу. Для високопоставлених гостей є шість просторих VIP-кают з супутниковим телебаченням, інтернетом і окремими ванними. А в головній і найбільшій каюті є також робочий кабінет і гардеробна.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас