Експерти: Банки продовжать залучати "довгі" внески — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Банки продовжать залучати "довгі" внески

Кредит&Депозит
1389
Банкіри стверджують, що у зв'язку зі стабілізацією ситуації в банківському секторі, українці стали надавати перевагу більш "тривалим" термінам розміщення вкладів. Зокрема, найпопулярнішим терміном, за словами експертів, буде один рік, - говориться в повідомленні компанії "Простобанк Консалтинг".
"Протягом 2010 року простежувалася тенденція втрати вкладниками інтересу до коротких внесків, що відкриваються від 7 до 30 днів. Банки обрали стратегію залучення ресурсів вкладниками строком на 12 і більше місяців", - зазначає начальник відділу розвитку вкладних операцій банку "Хрещатик" Валентина Єременко.
Банки продовжать стимулювати вкладників обирати депозити з великими термінами розміщення з підвищеною прибутковістю з них, оскільки кредитним установам потрібні, в першу чергу, довгі ресурси.
"Процес зниження відсоткових ставок в першу чергу торкнувся короткострокових вкладів. Найбільш вигідні відсоткові ставки виплачуються за депозитними вкладами строком на рік і більше", - коментує начальник відділу розробки продуктів роздрібного бізнесу Марфін Банку Олена Післякова.
"Банки зацікавлені у формуванні більш довгого ресурсу і стимулюють вкладників подовжувати період розміщення, пропонуючи вигідні ставки на 1 рік. У 2011 році на стабільному ринку ця тенденція здатна зміцнитися", - зазначив заступник голови правління, директор з роздрібного бізнесу VAB Банку Цвєтан Петринін .
Політика стимулювання клієнтів призведе до того, що найбільш популярним терміном, на який населення буде відкривати депозити, стане один рік і більше. На ринку будуть пропозиції з вкладів і до двох років, але такі терміни поки не будуть популярними, вважають банкіри.
"Я думаю, що в 2011 році будуть депозити строком до 18-24 місяців, але найбільшим попитом будуть користуватися все ж таки депозити на рік і близько того", - вважає керівник напрямку "Депозитні продукти" Банку Російський Стандарт Сергій Козачок.
Втім, деякі експерти вважають, що терміни розміщення вкладів значно не зміняться, і залишаться на рівні 6-12 місяців. "Думаю, що середні терміни розміщення депозитів значно не зміняться", - прогнозує, директор департаменту продажів Плюс Банку Тарас Шкрібляк.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас