Фондовий ринок. Підсумки дня: стримуючим фактором для інвесторів стали нафтові котирування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок. Підсумки дня: стримуючим фактором для інвесторів стали нафтові котирування

Фондовий ринок
123
Торги на російських фондових майданчиках у вівторок завершилися різноспрямованим рухом основних індикаторів. За підсумками сесії індекс ММВБ знизився на 0,26% до 1 716,24 пункту, індекс РТС піднявся на 0,09% до 1 863,33. Котирування акцій "Газпрому" на ММВБ виросли на 0,50%, "Лукойла" - на 0,31%, "Ростелекому" - на 1,27%, Сбербанку - на 1,85%. Папери ВТБ втратили в ціні 0,27%, "Роснефти" - 0,87%, "РусГідро" - 0,45%.
Відкрившись незначним зростанням фондових індикаторів, російський ринок досить швидко змінив тактику - котирування почали знижуватися. На думку заступника начальника відділу довірчого управління Абсолют Банку Івана Фоменка, настрій гравців навряд чи можна було вважати оптимістичним. "З одного боку, можна було б зіграти на підвищення, орієнтуючись на динаміку провідних світових ринків: напередодні біржі США знову закрилися зростанням індексів, в Азії також переважала торгівля в "зеленій зоні". Разом з тим серйозним стримуючим фактором для інвесторів стало падіння цін на нафту у зв'язку зі зробленим напередодні прогнозом ОПЕК про можливе підвищення квот на видобуток. Ціна бареля Brent відкотилася в район 95 доларів за барель".
На думку начальника аналітичного відділу ІК "Церіх Кепітал Менеджмент" Миколи Подлевскіх, хвилю зниження котирувань також викликали слабкі дані з ВВП Великобританії, який в IV кварталі 2010 року скоротився, вперше більш ніж за рік.
Аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова додає, що основні американські фондові індекси в результаті помірно негативного зовнішнього фону розпочали сьогодні торги падінням. "Квартальні дані таких компаній, як American Express, Verizon Communications і Johnson&Johnson, з ряду показників розчарували інвесторів, тим самим внісши свою ложку дьогтю в загальні песимістичні настрої, - вказує вона. - Проте опубліковані о 18:00 мск дані показали зростання індексу споживчої довіри в січні".
За словами Подлевскіх, сьогодні, після бурхливого зростання, знижувалися котирування Банку Москви. В істотному мінусі були ціни на акції "Уралкалія", "Новатека" і "Поліметалу". "Як не дивно, трохи гірше за ринок виявилися котирування паперів "Роснафти" - про "супер-мега-угоду" трохи призабули", - додає він.
Кожухова нагадує, що завтра в США о 18:00 мск будуть опубліковані дані про зміну продажів будинків на вторинному ринку країни в грудні. О 18:30 мск Міністерство енергетики США оприлюднить дані про зміну запасів нафти і нафтопродуктів за минулий тиждень. О 22:15 також стануть відомі підсумки дводенного засідання Комітету з відкритих ринків. Фінансові показники за IV квартал завтра о 15:30 мск представить компанія Boeing, а о 16:30 мск - ConocoPhillips.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас