iTrader: Індекс UX зміцнився на 0,58% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

iTrader: Індекс UX зміцнився на 0,58%

Фондовий ринок
118
Торговельна сесія на українському фондовому ринку у вівторок, 25 січня, пройшла з формуванням нових максимумів.
Індекс Української біржі за підсумками торгів зріс на 0,58% до рівня 2660,55 базисних пунктів, індекс ПФТС зріс на 1,23%, закрившись на позначці 1061,82 пункту.
Сьогоднішні торги на Українській біржі почалися "зеленим гепом" індексу UX, який зростав на купівлі інвесторами "блакитних фішок" після значного росту американських майданчиків на вчорашній сесії, під час якої індекс DJIA оновив максимуми півтора останніх років.
Зростання російських ринків також сприяло посиленню схильності до ризику у вітчизняних інвесторів і перший час торгів пройшов досить позитивно, а індекс UX зафіксував новий історичний максимум на рівні 2673,60 базисних пунктів. "Потім запал покупців вичерпався і ринок повернувся до нульової позначки, зберігаючи при цьому потенціал для зростання.
На закриття дня більшість акцій індексного кошика Української біржі торгувалися в зеленій зоні, при цьому обсяги торгів по паперах, які зростали в ціні, набагато перевищували обсяги аутсайдерів ринку", - відзначає аналітик інтернет-брокера iTrader Ігор Сабадаха.
Серед найбільш ліквідних акцій Української біржі лідерами зростання стали папери Ясиновського КХЗ і Укрнафти. На закритті сесії акції цих підприємств торгувалися з підвищенням на 4,01% і 2,33% відповідно. Гірше ринку сьогодні виглядали папери енергогенеруючого сектора. Акції Центренерго подешевшали за день на 0,79%, а папери Донбасенерго просіли на 0,65%.
Найактивніше сьогодні торгувалися акції Укрнафти, за якими протягом дня було укладено 994 угоди на загальну суму понад 53 млн. грн.
Загальний обсяг торгів на Українській біржі сьогодні склав 290,9 млн. грн. Частка термінового ринку склала 59,76 млн. грн.
У середу під час торговельної сесії буде опубліковано протокол засідання комітету з грошово-кредитної політики ЦБ Великобританії, а також інформацію про кількість продажів нового житла в США, яка зможе вплинути на настрої інвесторів. Очікувану заяву ФРС США буде опубліковано вже після закриття європейської та української сесії, і ринки будуть відігравати її вже наступного дня.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас