Державі може не вистачити грошей на субсидії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Державі може не вистачити грошей на субсидії

Казна та Політика
514
Після підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги у держави може не вистачити коштів на виплату субсидій. Про це заявив народний депутат від НУНС, член парламентського комітету з питань будівництва, містобудування і ЖКГ Віктор Матчук.
"Дивно виглядає, що тарифи в цьому році збільшуються кілька разів, а кошти в бюджеті, передбачені на виплату субсидій, майже не змінилися в порівнянні з минулим роком", - заявив депутат.
Як повідомляє прес-служба парламентарія, минулого року в бюджеті було закладено 5,9 млрд. грн на субсидії, в цьому - 7 млрд. грн. Тобто коштів стало більше на 20%, а кількість одержувачів субсидій та належних їм сум зросла у півтора-два рази.
"При цьому люди, які сидять на тарифних потоках, будуть заробляти астрономічні суми. Але на якість обслуговування це взагалі не вплине. Поки не будуть змінені правила гри, збільшення тарифів у три-чотири-десять разів нічим не допоможе галузі. У труби ніхто вкладати гроші все одно не буде, вони рвалися і будуть рватися ще частіше", - заявив депутат.
Нагадаємо, з 1 січня тарифи на теплову енергію підвищуються на 35%. З 1 лютого на 30% зростає ціна електроенергії. З 1 квітня очікується 50%-ве зростання ціни на газ для населення. Також НКРЕ прийняла рішення про збільшення з 1 лютого на 15% вартості водопостачання.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас