Путін закликав банки не покладатися тільки на держпідтримку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін закликав банки не покладатися тільки на держпідтримку

Казна та Політика
263
Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін гарантує банківській системі країни допомогу держави в складних ситуаціях, але застерігає від утриманства, повідомляє РИА Новости.
"Банківська система має стати ефективною, орієнтованою на сучасні банківські технології системою. Одночасно ми повинні зробити всі необхідні висновки з минулої фінансово-економічної кризи та передбачити додаткові заходи щодо підвищення стійкості банківської системи", - сказав Путін, відкриваючи нараду з стратегії розвитку банківського сектора до 2015 року.
"При цьому не можна свідомо виходити з того, що держава завжди буде допомагати у важких ситуаціях, завжди і кожному. Звичайно, ми будемо підтримувати, завжди підставимо плече фінансовим установам. Але утриманство неприпустимо. Банківська система повинна бути вибудувана таким чином, щоб в ній самій був закладений сильний запас міцності, були внутрішні резерви для реагування на можливі ризики", - сказав прем'єр.
Крім того, Путін поставив завдання вдосконалення наглядової та контрольної функцій Банку Росії, відзначивши важливу роль в цьому Мінфіну РФ. "Вважаю, що слід подумати про систему "раннього попередження", створити інструменти, за допомогою яких ми завчасно могли б виявляти ознаки негативних тенденцій у банківському секторі. І чим швидше будуть прийматися необхідні превентивні заходи, тим менше втрат буде на всіх", - сказав він. Однак Путін застеріг від крайнощів у вирішенні поставленого завдання. "Не можна допустити появи різного роду додаткових адміністративних бар'єрів. Контроль не повинен бути дріб'язковим, але зобов'язаний бути ефективним і дієвим. Нам у цілому потрібно формувати максимально сприятливе середовище для розвитку банківського бізнесу, для підвищення конкурентоспроможності та нарощування можливостей вітчизняної кредитної системи", - сказав він.
При цьому прем'єр задоволений діями ЦБ у сфері оздоровлення банківського сектору. За його словами, у попередні роки влада, незважаючи на часом дуже жорсткий опір, позбавлялися від різного роду сумнівних, напівкримінальних контор. "Ми знаємо, що Центральний банк, голова Центрального банку діють дуже акуратно, обережно. Я вважаю, що це виправдана позиція", - сказав Путін про відкликання Центробанком ліцензій.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас