Україна розпочала розслідування щодо можливості введення мит на нафтопродукти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна розпочала розслідування щодо можливості введення мит на нафтопродукти

Казна та Політика
312
Україна розпочала спеціальне розслідування щодо зростання імпорту нафтопродуктів у країну, результатом якого може стати введення мит на імпортне паливо, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело в уряді України
За його даними, таке рішення ухвалено 24 січня на засіданні Міжвідомчої комісії міжнародної торгівлі (МКМТ).
За словами співрозмовника агентства, у засіданні взяли участь близько 20 представників різних міністерств і відомств, в тому числі з Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, Міністерства фінансів України, Антимонопольного комітету України.
Як повідомлялося, раніше Міненерговугілля офіційно заявило, що підтримує введення в Україні мит на імпортні нафтопродукти в незалежності від країни походження, на бензини - EUR130 на тонні, на дизпаливо - EUR80/тонна.
Українські НПЗ вважають, що мита дозволять збільшити переробку нафтової сировини і провести модернізацію виробництв.
Великі мережі АЗС, які переважно імпортують нафтопродукти, негативно висловилися про можливість введення мита, вважаючи, що це призведе до монополізації ринку українськими НПЗ, а також до різкого зростання цін на нафтопродукти до 10 грн/л на А-95 і до 9 грн/л на ДП при поточному рівні світових цін на нафту. Свою стурбованість можливим введенням мит у спільному листі прем'єр-міністру України виклали посольства Литви, Румунії та Польщі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас