УКБС: Чи зможе Арбузов подовжити гривню? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УКБС: Чи зможе Арбузов подовжити гривню?

Кредит&Депозит
2182
Асоціація "Український Кредитно-Банківський Союз" (УКБС) звернулася до Нацбанку України з проханням створити необхідну законодавчу основу для формування банківською системою довгострокового фінансового ресурсу. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба УКБС.
Представники асоціації вважають, що чинні норми ч. 2 ст. 1060 Цивільного кодексу України (ЦКУ) "перетворюють всі вклади населення в депозити до запитання". Це, на їхню думку, позбавляє економіку довгострокового інвестиційного ресурсу. До того ж банки не мають змоги чітко планувати розміщення залучених від вкладників грошових коштів, оскільки завжди існує ймовірність дострокового розірвання договору терсінового банківського вкладу. Це змушує їх обмежувати свої активні операції, переважно короткостроковим кредитуванням, - йдеться в повідомленні.
УКБС зазначив, що в основу термінового банківського вкладу закладена ідея залучення фінансових ресурсів на певний термін та отримання вкладником відсоткової винагороди. Тому при виборі фінансової послуги вкладники повинні вибирати: мати щоденний доступ до депозиту чи отримувати відсоткові доходи з поверненням коштів через певний термін.
"УКБС наполягає на необхідності внесення змін до ЦКУ з метою диференціації внесків і умов їх обслуговування - на поточні та термінові. Це дозволить збалансувати права та законні інтереси банків та їхніх клієнтів", - зазначила Генеральний директор УКБС Галина Оліфер.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас