Єврокомісія закликає Німеччину вжити заходів щодо зміцнення євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія закликає Німеччину вжити заходів щодо зміцнення євро

Валюта
721
Для запобігання кризі загальноєвропейської валюти, Європейська комісія закликає Німеччину підтримати ідею збільшення капіталу Європейського фонду фінансової стабільності, створеного з метою підтримки країн-боржників єврозони.
"Ми повинні якомога швидше скоординувати наші дії, - заявив 24 січня в інтерв'ю виданню Die Welt єврокомісар з економічних та валютних питань Оллі Рен. - Завдяки спокійній ситуації на ринку, що панує останніми тижнями, ми маємо в своєму розпорядженні невеликий запас часу, проте причин розслаблятися немає - потрібно діяти з усією рішучістю", - закликає представник Єврокомісії.
На думку Оллі Рена, стабілізація загальноєвропейської економіки та позитивні зміни на ринку праці повинні зіграти позитивну роль у запобіганні загрози кризи євро. "Урядам країн ЄС треба подбати про те, щоб ситуація на фінансових ринках не загрожувала пожвавленню економіки", - вважає єврокомісар. Рен також закликає пильніше спостерігати за розвитком ситуації в кризових країнах єврозони і проголосувати за накладення автоматичних штрафів на держави, що порушують правила Європейського пакту стабільності.
Уряд Німеччини скептично поставився до вимог Єврокомісії про збільшення капіталу Європейського фонду фінансової стабільності. Міністр закордонних справ ФРН Гідо Вестервелле виступив з критикою даної пропозиції, назвавши її "непотрібною";. "Вести широку громадську дискусію про кризу євро цілком припустимо, однак зовсім інша справа, коли наділені владою європейські функціонери, спираючись на свій авторитет, вимагають підвищити суму фонду порятунку", - заявив глава німецького МЗС в інтерв'ю виданню Handelsblatt.
Вестервелле категорично відкидає ідею поруки для позик кожної окремої країни зони євро. "Усуспільнення національних боргів ляже важким тягарем на національні бюджети. У цьому випадку весь тягар відповідальності змушені будуть нести країни зі стабільною економікою, а інші в цей час будуть продовжувати залазити в борги", - вважає віце-канцлер ФРН. На думку Вестервелле, в цій ситуації необхідно дотримуватися принципу національної відповідальності.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас