Експерт: Попит на долари стабілізувався, і гривня зміцнюється — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Попит на долари стабілізувався, і гривня зміцнюється

Валюта
1157
Попит на долари США на українському валютному ринку протягом минулого тижня стабілізувався, і навіть намітилася тенденція зміцнення курсу гривні до долара.
Таку думку висловив голова правління "Брокбізнесбанку" Сергій Мішта.
Він зазначив, що курс долара до гривні протягом минулого тижня опустився з рівня 7,96-7,98 грн./дол. до 7,95-7,96 грн./дол. НБУ проводив інтервенції, викуповуючи зайву пропозицію валюти за гривні.
Як вважає експерт, на збільшення пропозиції валюти, найімовірніше, могли вплинути як інформація про ухвалу Верховною Радою закону про скасування збору до Пенсійного фонду з купівлі безготівкової валюти, так і настання часу сплати податків до бюджету і зарплати співробітникам, що призвело до збільшення продажів валюти експортерами.
За словами Мішта, залишки банків на коррахунках в НБУ весь минулий тиждень продовжували збільшуватися з рівня 23 мільярдів гривень у понеділок до рівня 24,92 мільярда гривень в п'ятницю. Максимального рівня залишки на коррахунках досягли в четвер і склали 25,43 мільярда гривень.
Експерт вважає, що поточного тижня залишки банків на рахунках в НБУ можуть ще зменшитися у зв'язку з платежами до бюджету, що також позначиться на валютному ринку, і вірогідне зниження долара до гривні. Якщо НБУ вирішить підтримати гривню, що зміцнюється, відбудеться стабілізація на досягнутих рівнях.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас