В Ірландії розпалася урядова коаліція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Ірландії розпалася урядова коаліція

Казна та Політика
191
В Ірландії розпалася урядова коаліція. Керівництво партії "зелених" заявило, що припиняє співпрацю з консервативною партією Фіанна Файл прем'єр-міністра Брайана Коуена. "Наше терпіння закінчилося. Довіри більше немає", - наводить агентство Reuters слова лідера партії "зелених" Джона Гормлі.
Таким чином, з розпадом владної коаліції уряд Ірландії припинив своє існування в момент, коли країна знаходиться в глибокій економічній кризі, підкреслює агентство dpa.
Днем раніше прем'єр-міністр Ірландії Брайан Коуен оголосив про намір залишити посаду лідера владної партії Фіанна Файл. Коуен залишиться на посту глави уряду до виборів, які намічені на 11 березня, але тепер, можливо, відбудуться раніше, відзначає dpa.
Незважаючи на вихід з кабінету міністрів, "зелені" заявили про бажання до розпуску парламенту продовжувати співпрацю з усіма партіями, а також підтримати ухвалу законопроекту про бюджет країни на 2011 рік.
Прем'єр Ірландії Брайан Коуен керував урядом з 2008 року в один із найскладніших періодів в історії країни. Економіка Ірландії серйозно постраждала в результаті світової фінансової кризи, уряд змушений був звернутися за фінансовою допомогою до Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас