Тігіпко чекає на ефект від пенсійної реформи за 7 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко чекає на ефект від пенсійної реформи за 7 років

Казна та Політика
710
Пенсійна реформа, ініційована українською владою, дасть ефект лише за 7-10 років. Такий прогноз озвучив віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко в ефірі програми "Велика політика з Євгеном Кисельовим" на телеканалі "Інтер".
Він також запевнив, що реформування пенсійного забезпечення в Україні буде поступовим.
Так, нагадав Тігіпко, протягом найближчих 10 років пенсійний вік для жінок буде підвищений на 5 років. При цьому жінкам, зайнятим у бюджетній сфері, віце-прем'єр пообіцяв виплату разом з першою пенсією ще десяти.
Крім того, за його словами, пенсійна реформа не торкнеться людей, які зараз займаються оформленням пенсії або вже оформили її.
Початок реформ у сфері пенсійного забезпечення припаде на березень 2011 року поточного року, другий - накопичувальний - рівень пенсійної системи введуть в 2013 році, заявив Тігіпко.
Він також зазначив, що підвищена з 20 до 25 років і вислуга років для військових, проте ці зміни "розтягли" на п'ять років.
Сергій Тігіпко також зазначив, що уряд змушений піти на непопулярні кроки у сфері пенсійного забезпечення, оскільки 63% пенсіонерів отримують пенсію менше 1000 гривень.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас