Прем'єр Австралії пропонує обкласти податком повені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Австралії пропонує обкласти податком повені

Казна та Політика
269
Прем'єр-міністр Австралії Джулія Гіллард заявила про можливість введення спеціального податку, кошти від якого покриють збитки від повені, яка обрушилась на країну в кінці листопада. Зараз втрати від неї оцінюються в 14,6 млрд. євро.
Стихійне лихо в Австралії, що почалося в кінці минулого року, призвело до величезного збитку, який економісти оцінюють в 20 млрд. дол. (близько 14,6 млрд. євро). Глава уряду Австралії Джулія Гіллард вважає, що втрати можуть призвести до збільшення цін на продовольство і це відіб'ється на зростанні ВВП країни. У зв'язку з цим вона запропонувала ввести спеціальний податок для покриття втрат від повені, передає ІА inright.ru.
Разом з тим, локомотив австралійської економіки - гірничодобувний сектор, на думку Гіллард, відчуває себе непогано.
Ліберальна опозиція Австралії, зі свого боку, заперечує ідеї оподаткування населення через повені, що вимагає більшого контролю над витратами.
Нагадаємо, повінь в Австралії, що почалася в кінці грудня, стала найсильнішою за останні 50 років. Загинули, щонайменше, 23 людини, затоплено тисячі будинків, розмиті дороги. Потоп перетворив на зону лиха більшу частину штату Квінсленд, який є великим туристичним центром країни, і до того ж виробляє половину коксівного вугілля у світі (сировина для виробництва сталі).
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас